7 Tips start met bewegen

Gepubliceerd op 14 september 2021 om 13:56

Bewegen is de belangrijkste factor om gewicht te verliezen en je fit en energiek te voelen. Door te bewegen worden er veel stofjes in ons lichaam geactiveerd waardoor we ons veel blijer voelen. Door die ene workout te doen geef je jezelf een boost en de motivatie om goed voor jezelf te zorgen.

Wil je graag beginnen met sporten maar vind je het moeilijk om het vast te houden hier een paar tips om je te helpen je sport motivatie beter vast te kunnen houden.

 

 

  • Start veilig

Als je niet zo goed weet waar je kan beginnen of wat goed is voor jou qua opbouw vraag het op je sportschool of maak een afspraak met een personaltrainer. Lees online over sporten en welke bewegingen goed voor je zijn. Zorg er altijd voor dat je veilig sport om de kans op blessures zo klein mogelijk te houden.

  • Zoek een sport of training die bij je past

Vind jij het saai in de fitness om 30 min. op een fiets of loopband te staan dan zal je dit ook niet weken/maanden/jaren vol gaan houden. Ben jij een teamplayer ga dan opzoek naar een teamsport of sta je liever met meerdere in een groepsles zoek een sportschool die aansluit bij jou keuze in trainingen. Ben je liever lekker alleen als je sport trek je wandel of hardloopschoenen aan en geniet van de buitenlucht.

  • Zet een doel voor jezelf wat binnen bereik ligt

Maak het niet te moeilijk voor jezelf start met kleine stapjes en een doel wat een lage drempel heeft, door elke keer een doel te halen blijf je gemotiveerd voor het volgende doel. Een manier om je tot bewegen te zetten is het opschrijven van je doel. Teken een contract met jezelf!

  • Beloon jezelf

Geef jezelf die nieuwe sport outfit, of nieuwe tas die je als zo lang wilt. Door jezelf een beloning te geven als een doel hebt bereikt. Deel het bereiken van je doel met vrienden en familie zorg voor positieve energie. Vind je het fijn om jezelf na elke training een kleine beloning te geven… trakteer jezelf op een lekkere proteïne shake! Wees lief voor jezelf

  • Sport samen

Wat mij altijd motiveert is het samen sporten. Tuurlijk ben je moe van een dag  werken of heb je de hele dag voor de kids gezorgd en wil je het liefst met de benen op tafel lekker een zak chips open trekken. Maar daar is dan je trainingsmaatje die zegt: “Kom op ga je mee?”  Hoe blij kan je zijn als je dan  na het sporten thuis komt “Dat heb je toch maar even gedaan”.

  • Plan je sport momenten

Maak een week schema! Vooral toen mijn kinderen nog klein waren was het heel moeilijk om een moment voor mezelf in te plannen. Ik zetten vast in de agenda maandagavond en donderdagavond dat werden mijn vast sportavonden. Maar ook een verjaardag of eetentje ging voor mij niet door ik zou en moest op deze dagen sporten. Als je dit ritme vast houd en duidelijk bent naar je omgeving weten ze niet beter en zullen de mensen om je heen er rekening mee houden dat dat jou sportavonden zijn.

  • Wissel af

Doe verschillende workouts! Wissel af cardio en kracht of ga gewoon eens een flinke strand wandeling maken. Zo hou je het leuk en word je trainingsroutine nooit saai. Maak er elke keer weer een uitje van.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.