Stap voor stap

Gepubliceerd op 10 november 2022 om 08:19

Waar moet ik beginnen?

Deze vraag heb ik mezelf vaak afgevraagt! Na mijn behandeling van hormonale borstkanker zat ik in een diep dal ik was me er van bewust en ik wilde eruit klimmen maar waar begin je?

Ik denk dat het bij mij al voor de diagnose aan het sudderen was ik liep mezelf voorbij, veel werken, jonge kinderen, sporten en een sociaal leven. Door de diagnose kwam ik stil te staan en werd ik verplicht op mezelf aangewezen. Ik voelde veel frustratie ik vond het  heel moeilijk om ineens aan de noodrem te moeten trekken.

Tijdens mijn behandelingsprocess ben ik ervoor gegaan ik denk net als velen want echt een keus heb je niet. Maar toen ik bijna klaar was  wilde ik ook echt dat het klaar was maar hoe doe je dat?

Ik weet nog dat ik in het ziekenhuis lag na mijn laatste grote operatie 1,5 jaar na diagnose en tegen mezelf heb gezegt "En nu is het klaar" die ochtend stopte ik met eten. 

Door te stoppen met eten of in elk geval heel minimaal te eten nam ik mijn controle terug. Mijn controle over mijn leven. In een korte tijd viel ik veel af in gewicht maar dat hielp mij om er mentaal mee te dealen maar dit was natuurlijk niet de juiste manier en zakte ik steeds dieper. 

Via een vriendin kwam ik bij mijn coach & accupuncturist terecht. Hij heeft mij geholpen door laag voor laag en stap voor stap mezelf weer terug te vinden. 


"Controle is iets wat ik erg moeilijk vind om los te laten en dat was nou net wat er gebeurde tijdens het het behandel traject"


Ben ik nu weer terug bij af in mijn drukke leven voor de diagnose? NEE absoluut niet, ik heb juist geleerd om de controle terug te pakken door meer rust in mijn leven in te bouwen. Ik ben gaan kijken naar wat belangrijk voelde voor mij waar word ik blij van en na de diagnose borstkanker is TIJD daar een hele belangrijke van! 

  • Tijd om mijn twee jongens op te zien groeien 
  • Tijd om te kunnen genieten van een wandeling 
  • Tijd om mijn leven te leiden

Hoe ik rust in mijn leven heb gecreeerd ga ik jullie ook zeker vertellen maar ik wil jullie ook helpen hoe je controle kan terug pakken stap voor stap.


Koop een mooi schrift en ga elke dag 5 positieve ervaringen of inzichten opschrijven. We zijn geneigd om altijd naar het negatieve te kijken in ons leven maar er is zoveel meer positief te vinden en te zien. Door elke dag bewust te kijken naar de positieve stukjes uit onze dag ga je onbewust steeds vaker automatish van het positieve uit! Heel veel succes!