Platte broodjes

Gepubliceerd op 8 januari 2022 om 11:47

klaar in 25 min. voor 4 broodjes

140 gr fijn amandelmeel

30 gr psyllium (zie tip)

2 eetlepels olijfolie

140 ml water

voor de vulling:

sla - 1 avocado - 12 plakjes ham (of iets naar keuze)Meng het amandelmeel met de psyllium, een beetje zout en de olijfolie. Breng het water aan de kook, voeg toe aan het mengsel en roer. Je zou een deeg moeten krijgen dat je kunt kneden en dat niet kleeft (zie tip)

Laat het deeg 10 min. rusten zodat alle ingredienten goed kunnen samensmelten, Snijd het deeg in vier stukken en rol ze fijn uit tussen twee vellen bakpapier. trek het bakpapier voorzichtig van het deeg. Let op, want het deeg is nu heel broos. Mislukt? Rol het deeg dan opnieuw uit. Oefening baart kunst!

Bak de platte broodjes ongeveer 3 min. aan de ene kant en ongeveer 2 min. aan de andere kant in een pan met een beetje olijfolie. Bak ze niet krokant, want dan gaan ze breken bij het oprollen. Heb je ze te lang gebakken, gebruik ze dan als toostjes, want ze blijven lekker. Verdeel de sla, de avocado en de ham over de broodjes en rol op. Smakelijk.

Tip: Fijn amandelmeel

Het is belangrijk dat de amandelen fijn gemalen zijn, anders zullen de broodjes niet stevig genoeg zijn. Je kunt het best fijn amandelmeel kopen.

Tip: Deeg

Als het deeg te vochtig is, voeg dan wat extra psyllium toe. Als het te droog is, doe er dan een paar druppels water extra bij.

Tip: Diepvries

Je kunt de platbroodjes makkelijk invriezen. Leg er een vel bakpapier tussen zodat ze niet aan elkaar kleven. Zo kun je altijd lastminutebroodjes maken en meenemen.

Per 2 platbroodje met vulling: 32 gr E / 69 gr V / 9 gr Netkh


EET SMAKELIJK!

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.